Имотите в България сравнително евтини

България със сравнително евтини апартаменти, изпреварваме Турция

Жилищата в България са сравнително евтини. Това става ясно от класация на британския сайт за лични финанси Finder.com, в която участват 91 страни, цитиран от „Труд“. 

България се нарежда на 72-ро място в класацията със средна цена на двустайните жилища в градския център от 65 150 евро. 

По-скъпи, отколкото у нас, са жилищата в Румъния, Гърция и Сърбия, както дори и в Косово, Албания и Босна и Херцеговина. 

България обаче изпреварва по цена на двустайните апартаменти Македония и Турция. 

Закупуването на двустаен апартамент в градския център излиза най-скъпо в Хонконг (1,4 млн. евро), следван от Сингапур (малко над 877 хил. евро) и Швейцария (средно близо 610 хил. евро). 

Десетката се допълва от Южна Корея, Япония, Тайван, Израел, Норвегия, Китай и Швеция. 

Ако се направи класация само на градовете, където апартаментите са най-скъпи, Хонконг отново заема първото място. Средната цена на двустайно жилище в града от 1,4 млн. евро е 8,7 пъти по-висока от средното равнище в света. Средната цена на квадратен метър на апартамент в центъра на Хонконг излиза 24 405 евро. 

На второ място се нарежда Лондон, където средната цена на двустаен апартамент е малко над 885 хил. евро или близо 15 хил. евро на квадратен метър. 

Третият най-скъп град в света за закупуване на апартамент е Сингапур, където средната цена на жилище е малко над 858 хил. евро или 14 850 евро за кв.м. 

В топ пет попадат още Пекин и Цюрих, където средната цена на двустайните апартаменти в центъра на града достига съответно близо 760 хил. евро и 753 хил. евро, сочат данните на онлайн изданието. 

Шанхай и Ню Йорк заемат шестото и седмото място със средна цена на двустайните апартаменти в центъра на града от съответно около 750 хил. евро и близо 700 хил. евро. Десетката се допълва от Сеул (695 300 евро), Женева (686 300 евро) и Шънджън (малко над 658 хил. евро). 

Двустайният апартамент в градския център излиза най-евтин в Египет – малко над 30 хил. евро. 

OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на поверителност.