Знаете ли че в Китай, строят 30-етажна сграда за 2 седмици

Ако Айфеловата кула е построена за малко повече от 2 години, то защо 30-етажна сграда да не бъде построена за 2 седмици.

След като вече постави рекорда за издигането на 15-етажна сграда за една седмица, една  от най-големите китайски строителни компании  реши да се качи на следващо  ниво, а именно  да построи  30-етажен хотел само за 15 дни.

Според един австралийски новинарски сайт , строителството на хотела, близо до езерото Донгинг в провинция Хунан, е осъществено с помощта на  200 работника и е започнато на 18 януари. За да се ускори процеса, модули от сградата са сглобени във фабрика и изпратени до  строителната площадка .

Човек може да си помисли, че престоят в хотел построен толкова бързо, в район предразположен към земетресение , би предизвикал безпокойство, но според документите  той е построен така, че да издържи на земетресение с магнитуд 9,0 по скалата на Рихтер . Нещо повече,  човекът стоящ зад този проект, казва  в интервю пред австралийският новинарски сайт , че сградата има най-високи екологични стандарти.

Бързото строителство намаля отпадъците и разходите за енергия, каза той пред сайта. "Трябва да ускорим нашето екологично мислене. Нуждаем се от подобни сгради в цял Китай", каза той.

Очевидно той  възнамерява да продължи да изгражда тези сгради  в цялата страна. „През следващите години  ще строим 20 сгради месечно, а до 2021. ще бъдем до 50 сгради месечно“, каза той пред сайта.

В Китай има поговорка, че ако напуснеш град за няколко месеца, когато се върнеш, няма да разпознаеш силуета. Ако всичко върви по плана на този иноватор в строителството , това скоро може да се окаже вярно.

OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на поверителност.