Класация 10-те най-иновативни имота по света

№6 заема още една къща разположена на езеро покрайнините на Онтарио,Канада

Позиция номер 6 е отредена на още една къща изградена на езеро Хурон в околоностите на Онтарио,Канада.

 

Въпреки че архитектурният контекст може да бъде характеризиран като някак консервативен, тази къща се определено допринася за новите тенденции в  традиционните смеейни къщи  край езерото чрез съвременен архитектурен подход, използвайки последните разработки в дизайна, технологиите и устойчивостта, за да се свърже значимо с красивата му естествена природа.

 

Въпреки че естетическият подход, който базираната в Кейптаун архитектурна фирма изработила къщата  може да изглежда като радикално отклонение от традиционната регионална архитектура, архитектите са се погрижили да запазят дизайна ненатрапчив и чувствителен към неговата обстановка, като същевременно правят архитектурно изявление.

 

Мястото представлява буфер, заемащ преходното пространство между вода и гора, издига се на 3,5 м от нивото на пътя и след това се спуска към водата, за да създаде тревен насип. Сградата е разположена обратно на имота към улицата, за да запази естествения буфер. При приближаване къщата до голяма степен е скрита от околните дървета, изглежда като обикновена каменна кутия със светъл цвят, плаваща без усилие между стволовете на дърветата. Задната част на къщата, обърната към езерото Хурон, се разтваря в двуетажна стена от стъкло, измиваща естествена светлина дълбоко в интериора.

OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на поверителност.