Най-високите сгради на всеки континент

Запознайте се с най-високите сгради на всеки континент.

 

Благодарение на бързия растеж на иновациите и технологичния напредък, страните от цял ​​свят са в надпревара с его, изграждаща най-високите небостъргачи. Наличието на най-високата сграда не само увеличава приходите от туризъм, но е и символ на славата и държавната сила. Тъй като небостъргачите се изграждат непрекъснато по целия свят, страните не се задържат дълго за това заглавие. Тази статия изследва най-високата сграда на всеки континент.

7. Антарктида - сгради за подготовка на балони с продължителна продължителност 

 

Дълготрайните балони за подготовка на балони (LDB) са най-високите сгради в Антарктида. Тези две еднакви сгради са високи 49 фута. Те се намират в McMurdo Station City, изследователски център в южния край на остров Рос, в Антарктида. Завършени през 2005 г., сградите са част от изследователския център на САЩ, управляван от Националната научна фондация (NSF). Сградите за подготовка на полезния товар от LDB са подвижни сгради, изградени върху ски, поставени върху керма. Това ги прави най-големите подвижни структури в Антарктида. Това, че са подвижни, не им позволяват да бъдат покрити от сняг през зимата, което в противен случай би изисквало изкопаването им, за да бъдат отново използваеми. Сградите нямат асансьори. Поради климата на Антарктида те са най-малко посещаваните сгради в нашия списък.

6.Африка- Карлтон център 

 

Центърът на Карлтън е най-високата сграда в Африка. Намира се в Йоханесбург, Южна Африка, сградата е висока 740 фута. Небостъргачът има 50 етажа, в които се помещават както офиси, така и магазини. Завършен през 1973 г., Центърът на Карлтън някога е бил най-високата сграда в Южното полукълбо. 46% от етажната площ на Carlton Centreis под нивото на земята. Заедно с хотел Carlton, двете сгради образуват комплекса Carlton Center. Carlton Center и Carlton Hotel са свързани от надземен търговски център с над 180 магазина. Първоначално построена и собственост на Anglo American Properties, днес сградата е собственост на Transnet SOC Ltd, голяма компания за железопътни, пристанищни и тръбопроводи в Южна Африка. Седалището на Transnet SOC Ltd е в центъра на Карлтън от 2000 г. Неговият дизайн е подобен на този на кулата One Seneca в Ню Йорк.

5.Южна Америка-гранд Торе Сантяго 

 

Разположен в Сантяго, Чили, Gran Torre Santiago е най-високата сграда в Южна Америка. Gran Torre Santiago е висок 980 фута. Завършен през 2012 г., той се състои от 64 високи етажа и шест сутеренни етажа. Сградата е проектирана от Сесар Пели, аржентински архитект. Заедно с два хотела, две офис кули и най-големия търговски център в Латинска Америка, Gran Torre Santiago образува комплекс Costanera Center. Gran Torre Santiago е втората най-висока сграда в цялото южно полукълбо по най-висок зает етаж след кулата Еврика в Мелбърн, Австралия. Това е и втората най-висока сграда в Южното полукълбо по най-висока архитектурна характеристика след Q1 в Куинсланд, Австралия. На 61-ия и 62-ия етаж на небостъргача има наблюдателна площадка, известна като Sky Costanera, която предлага 360-градусов изглед към Сантяго.

4.Океания -Кю 1 

Куинсланд номер едно (Q1) се намира в Куинсланд, Австралия. С височина от 1060 фута Q1 е най-високата сграда в Океания. Q1 има 78 етажа. Жилищната кула беше официално открита през 2005 г. Q1 е и най-високата сграда в Южното полукълбо. Зад кулата на Нова Зеландия в Окланд Q1 е втората най-висока свободно стояща структура в Южното полукълбо. Q1 има височина на покрива от 804 фута. След завършването си кулата изпревари кулата на 21-ви век на ОАЕ в Дубай, превръщайки се в най-високата жилищна кула в света. Името на сградата е дадено в чест на олимпийския олимпийски отбор по гребане през 1920-Q1. Q1 е построен от Sunland Constructions, разработен от групата Sunland. През 2005 г. сградата спечели сребърната награда на небостъргача Emporis, която на второ място след Търновския торс на Швеция. Наблюдаващата площадка Q1, известна като QDeck, е на 77-ото и 78-ото ниво на небостъргача.

3.Европа-Лакта център 

 

Супер високият небостъргач се намира в Сент Питърсбург, Русия. С височина от 1516 фута сградата е най-високата в Европа. Центърът Лахта има 86 етажа. Проектът със смесено предназначение стои върху парцел от 17 хектара. Той е проектиран от Тони Кетъл, британски архитект. През януари 2018 г. Lakhtar Center достигна целта си да стане най-високата сграда в Европа и Русия. Небостъргачът е втората по височина структура в Европа след кулата Останкино. Съоръжението със смесена употреба разполага с офиси, спортни съоръжения, съоръжения за съвместна работа, конферентни зали, детски научни центрове и закрит изложбен център. На върха на небостъргача е наблюдателна площадка, която осигурява 360 градусова гледка към града.

2.Северна Америка - Световен Търговски Център 1 

 

Единният световен търговски център в Ню Йорк е най-високата сграда в Северна Америка. Високият небостъргач с височина 1,776 фута има 104 етажа. Завършен през 2014 г., Единният търговски център е основната сграда на комплекса на Световния търговски център в Долен Манхатън. Супер високият небостъргач е разположен в северозападния край на сайта на Световния търговски център, площ от 6,5 хектара, която преди това е била заета от 6 Световния търговски център. Височината на сградата в фута, т.е. 1,776 фута, е умишлено споменавана при настъпването на подписването на американската декларация за независимост. Въпреки че има 104 етажа, Единният търговски център има 94 реални истории. Небостъргачът е проектиран от Дейвид Чайлдс, чиято фирма също проектира кулата Уилис в Чикаго, Илинойс и Бурдж Халифа в Дубай, Обединени арабски емирства.

1.Азия-Бурж Калифа 

От края на 2008 г. Бурдж Халифа е най-високата сграда в Азия и в света. Небостъргачът се намира в Дубай, ОАЕ. Завършена през 2010 г., сградата е висока 2717 фута, със 160 етажа. Първоначално сградата се е наричала Бурж Дубай. Името обаче беше променено в чест на президента на ОАЕ Халифа бин Заед Ал Нахиян, който е и владетел на Абу Даби. Дизайнът на сградата е заимстван от ислямската архитектура. Сградата разполага с осем ескалатори и 57 асансьора. Структурата на сградата разполага с облицовъчна система, която помага да издържат на горещите летни температури на Дубай.

OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на поверителност.