Единствена по рода си Еко сграда

Иновативна сграда за намаляване на глобалното затопляне идваща от Столицата на Тайван- Тайпе.

Основната цел на проекта «Tao Zhu Yin Yuan» е посветена на насърчаването на абсорбиращата въглерод архитектура, за да се намали температурата на Земята. Изправени пред кризата на глобалното затопляне и изменението на климата, трябва да бъде участието на всички предприятия в настояващите правителства да изготвят стимулиращи програми, които в световен мащаб водят до намаляване на въглерода в сектора на промишлеността, транспорта и ежедневието. Този проект също така изпълнява философията на Fan’s Li и мисли света като една общност. Той прави промени, които носят ползи не само на нас самите, но и на съседите или дори на целия свят. Архитектурната концепция е да се проектира екологично енергозависима сграда, чиято енергия е електрическа, топлинна, а също и хранителна. Кулата "Tao Zhu Yin Yuan" е директно вдъхновена от структурата в двойна спирала на ДНК (дезоксирибонуклеинова киселина), източник на живот, динамизъм и побратимяване. Всяка двойна спирала е представена в проекта от две жилищни единици, образуващи пълно ниво. По този начин, от основата си до върха, 20-те обитаеми нива в двойна спирала се разтягат и се усукват на 90 градуса.

4-те основни цели на тази усукваща форма са: • Перфектно интегриран в пирамидалния профил Север / Юг на Обема на сградата, определен с градските неуспехи, изисквани от общината в Тайпе. • Генерирайте максимум каскади от окачени градини на открито, които не са част от F.A.R (съотношение на площта на пода). По този начин площта на засадените балкони може да надхвърли границата от необходимите 10%. • Предлагайте на всеки обитател изключителни панорамни гледки към хоризонта на Тайпе, като умножавате напречните гледки, особено към много близката кула Тайпе 101. • Генерирайте от гъвкаво стандартизирано ниво прогресивна геометрия с корнизи, която осигурява интимност и поверителност на всеки апартамент, като се избягват недискретните зрителни оси. Всеки етаж се завърта с 4,5 градуса по часовниковата стрелка, докато кулата се движи нагоре, до общо 90 градуса. Когато се гледа от различни ъгли, кулата се превръща в безброй форми. Четирите основни профила на усуканата сграда са: пирамида, кръст, обратна пирамида и елипса.

Екосистема срещу глобалното затопляне и поглъщане на въглерод За да осъществи симбиоза с природната среда, Tao Zhu Yin Yuan покрива откритите си пространства с дървета, засаждайки приблизително 23 000 дървета, храсти и растения в приземната градина, балконите и терасите на всяко домакинство. Годишното усвояване на въглерод достига около 130 тона със зелено покритие от 246%, което е близо 5 пъти по-високо от местното регулиране, което го прави пъстър градски горски парк през всички сезони. За да се увеличи обемът на поглъщане на въглерод, много видове дървета с по-добър обем на поглъщане на въглерод са засадени от специализирани ботаници, за да допринесат за защита на качеството на въздуха. Растящите растения на балконите осигуряват кислород, влага, среда и също така смекчават шума от околната среда. Засаждането има характерни сезонни промени, осигурява тънък и чист въздух през лятото, топлина и вентилация през зимата. Освен това кулата интегрира естествени вентилационни комини, филтриращи въздуха вътре в централното ядро, рециклиране на дъждовна вода, безжичен контрол на монитора на LED осветлението, оптична връзка, система за световод и слънчева / вятърна енергия за постигане на икономия на енергия и намаляване на въглерода.

Tao Zhu Yin Yuan се определя като горска архитектура, показваща чудесна комбинация от иновативна наука, биоклиматични пасивни системи и проактивни технологии в архитектурата. Озеленяващата система на този проект се предлага на балкона му: вертикално въртящ се балкон. Характеристиката на въртящите се балкони е да оформят пространства за богати растения и слънчева светлина върху всеки строителен слой: - 165 м² градина с атмосферно небе за всяка единица - 270 градуса панорамна великолепна голяма визия - 14 големи дървета, засадени за всеки етаж - 6600 м² художествен парк, задържан на нивото на земята Обиколката на площадката е засадена с високи живи плетове и около 100 беседки растат в артистичния парк, които и двете създават буйна гора. Основата също се свива и настройва тротоар от 5 до 6,5 метра с обществено зелено пространство.

Пречиствател на въздуха Градска гора Tao Zhu Yin Yuan представя пионерска концепция за устойчиво жилищно еко строителство, която има за цел да ограничи екологичния отпечатък на своите обитатели чрез изследване на правилната симбиоза между човека и природата. Част от концепцията за обитавана и култивирана вертикална ферма чрез собствените си жители, този проект на жилищна кула дава възможност първо да проектира чрез своята авангардна архитектура нов начин на живот в съответствие с природата и климата. По този начин архитектурната концепция е да се проектира пречиствател на въздуха и енергийно самодостатъчна кула, чиято енергия е електрическа, топлинна и също хранителна. За да се пребори с проблема със замърсяването на въздуха, «Кула за пречистване на въздуха» или «Кула против смог» като тао Чжу Ин Юан е сграда, интегрираща вертикален комин, в този случай централното ядро ​​с двойната си фасада на кожата, която извлича въздух в земята изравнете, като го загреете в специално пригодена стъклена оранжерия в основата, преди въздухът да премине през серия филтри и да освободи чист въздух отгоре. Отоплението в основата на кулата се извършва с помощта на слънчева енергия.

Силно устойчива на земетресения и без колона структура Структурният дизайн намери вдъхновение в структурата на тялото на скиора в дизайна на кулата. Централното ядро ​​на кулата е човешкото тяло. 5-метровата ферма над 21F са двете рамена. Мегаколоните от двете страни са ски стълбовете. Окачена конструктивна система и ферма на Vierendeel (набор от греди за всеки два етажа) прехвърлят цялата тежест през рамената (гредите) към тялото (централната сърцевина) и след това надолу към основата. Резултатът е единствен по рода си структурен дизайн, който съчетава науката за механика и изкуството на естетиката.

Tao Zhu Yin Yuan е с висока издръжливост и устойчивост на земетресения, осигурявайки здравина на сградата. На практика кулата интегрира и сеизмична концепция за ядрена централа. Проектното пиково ускорение на земята е 400 гал. Дизайнът на ударната изолация, разработен от компанията EPS Inc. (Система за защита от земетресения), интегрирана под сутеренните подове, може да устои на най-високото земетресение от клас 7 (China Liedu 9, повърхностно ускорение PGA = 0,40 g) и остава невредим след земетресението без пластична фрактура. Това надвишава максималното съображение за период на възвръщане на земетресението от 2500 години, както е посочено в спецификациите на сеизмичния дизайн на Министерството на вътрешните работи, което позволява силата на къщата да продължи толкова дълго, колкото повърхността на земята.

OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на поверителност.