Къща на плажа за 150 милиона долара за продажба би била най-скъпата в историята на Хамптън - ако може да намери купувач

Имението се простира на повече от четири декара в два съседни парцела с две къщи, два плувни басейна и тенис корт.

Имение на брега на океана в Саутхемптън, обявено за 150 милиона долара, е най-скъпият дом за продажба в Хамптън - и се бори да излезе от пазара.

Комплексът, наречен La Dune, вероятно ще бъде използван като лятна къща и привлича от малка група купувачи, вероятно милиардери, които биха могли да си позволят да платят сметката. Дори в Хамптън продажбите на стойност над 100 милиона долара са рядкост.

 

Дюната , кръстен на пясъчната дюна, зад която се намира, се простира на около четири акра в два съседни парцела с две къщи, два плувни басейна и потънал тенис корт.

Не е лесно да се намери купувач за обширния комплекс, който включва класическа основна резиденция с керемиди в стил Хамптън, първоначално построена преди повече от 100 години, и втори дом на съседния парцел, построен в началото на 2000-те.

Имението е разположено на над 400 фута супер първокласна плажна ивица по Джин Лейн, понякога наричана „плажът на милиардерите“. Това е една от най-ексклузивните ивици бял пясък в света.

Още през 2016 г. собственикът на La Dune, издател на списание за изкуство и колекционер Луиз Блуен, пусна имението на пазара със Sotheby’s International на цена от 140 милиона долара. По онова време нямаше такива.

През годините резиденцията е била посочена като летен наем. Тази година едномесечен престой ще ви струва 1,2 милиона долара.

Според публичните регистри, анализирани от  компания за оценка на недвижими имоти и консултантска компания , само пет комплекса някога са били продадени за повече от 100 милиона долара в Хамптънс.

Рекордът за всички времена все още се държи от продажбата през 2014 г. на три отделни, но съседни парцела, обхващащи 16 акра, разположени на 60-64 Further Lane в Източен Хамптън, които се търгуваха за 137 милиона долара.

Двете най-нови деветцифрени сделки, според публичните регистри, са били във Water Mill, селце също в град Саутхемптън на около две мили източно от Дюната.

 

OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
Условията за ползване и Политиката на поверителност.